Jostain syystä en ole tilkkukurssilla saanut mitään valmista. Hirsimökki-blokkeja olemme tehneet, mutta minulla ei ole ollut mitään ideaa, mitä niistä blokeista oikein tekisin. Nyt on idea, mutta toteutus puuttuu. Taisin jo aiemmin mainitakkin, että opettajamme oli Ranskassa siellä mielettömän suuressa tilkkutyönäyttelyssä ja viimeksi katselimme sieltä otettuja dioja ja jälleen opettajalla oli mukana sieltä ostettuja pikku juttuja. Kankaiden lisäksi saimme ihastella hauskaa mittanauhakissaa ja kukkaneulatyynyä. Näkemääni mukaellen tein eilen auringonkukkan.

1962794.jpg

Kukan keskusta on noin 5 cm halkaisijaltaan ja terälehdet mukaan lukien noin 10 cm. Siinä ranskalaisessa versiossa terälehdet olivat pienemmät ja väritykseltäänkin se oli vaaleampi.

1962801.jpg

Kukan tekeminen alkoi Raid-pullon etsimisellä. Sen korkista leikkasin noin sentin verran korkeudesta pois. Korkin ympärille kiedoin ohuta vanua pehmentämään tunnelmaa. Seuraavaksi leikkasin cd-rasiaa apuna käyttäen ruskeasta kankaasta ympyrän ja asettelin sen korkin ympärille. Kankaan reunat rypytin jotenkin harsimalla ja korkin täytin vanulla. Keltaisesta kankaasta leikkasin pari nauhaa, leveydeltään nelisen senttiä. Nauhat oikeat puolet vastakkain ompelin terälehdet melko sattumanvaraisesti. Ehkä ne olivat pari senttiä leveitä siitä reunasta, josta ne rypytetään. Kun ne oli käännetty oikein päin, hieman rypytin niitä. Ruskean keskustan koko määräytyi korkin mukaan. Terälehdet ompelin koneella keskustaan ja sen ompelin käsin pohjaosaan. Olen mahdottoman huono laatimaan ohjeita, kuten huomaat, jos jaksoit tämän lukea!