Ystäväni pyysi minua tekemään anopilleen essun joululahjaksi. Hän oli lukenut jostain vanhasta niksikirjasta essusta, johon patalaput kiinnittyvät tarroilla ja ovat näin aina käden ulottuvilla.

DSC_1476.JPG

Tein kuitenkin patalappuihin roikottimet, jos saaja vaikka ei tykkää pitää niitä tuossa essussa kiinni. Idea oli niin hauska ja kangas sopivan pirteää ajatellen minun viihtymistä keittiössä, tein itsellenikin samanlaisen. Kankaan leveydestä tuli hienosti kaksi essua. Alakuvassa näkyy tarrat. Laitoin patalappuun sen pehmeän palan. Kuvittelen, että se oli jotenkin järkevämpää, vaikka en tiedä miksi.

DSC_1477.JPG

Tein yhden ylimääräisen patalapun jossa oli teksti Tomato soup is ready. Kävin siskon asunnolla siivoamassa valmiiksi, koska hän on tulossa Suomeen joululomalle. Yleensä ostan jotain pientä syötävää valmiiksi jääkaappiin, yölennon jälkeen saattaa olla hieman nälkä, niin heti tarvitse mennä kauppaan. Tällä kertaa ostin mm. Knorrin valmiin tomaatti-basilikakeitopurkin ja laitoin patalapun sitä vasten nojaaman.