Tilkkukurssilla keskiviikkona tehtiin Dresdenin lautanen ja/tai päivänkakkara, jonka voi sitten laittaa vaikka kesäkassiin tai tyynyyn. En ole tyynyihmisiä, mutta kassi-ihminen ja hyvin vahvasti, niinpä minun Dresdenin lautanen päätyi kassin koristeeksi. Viime kesänä tein kaikenlaisia aurinkovärjäyskokeiluja ja yhtä niistä työstinkin ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Tikkailin kankaaseen samanmuotoisa kuvioita, joihinkin kohtiin laitoin joko tylliä tai muuta kummallista kangasta päälle. Kankaan alle laitoin jo tikkausvaiheessa aika jäykän huovan. Keskeneräinen työ roikkui pitkään seinällä odottamassa jotain suurta ideaa, jota ei koskaan tullut. Lopulta kyllästyin koko roskaan ja käärin rullalle ja panin pois silmistä. Nyt kun mietin tuolle lautaselle sopivaa kassikangasta, tämä onneton tekele tuli mieleen. Ja se sopi värityksen puolesta mainiosti.

DSC_2551.JPG

Ha-haa, jälleen keltaoranssia! Taitoin lautasen saumavarat nurjalle ja kiinnitin sen tuollaisella kivalla koneompeleella. Keskustaan käytin myös kesän aurinkovärjäyskangasta. Kassilla on korkeutta noin 30 cm ja leveyttä ylhäällä 36 ja alhaalla 27 cm. Pohjan tein irrallisesta kappaleesta, jossa on pyöristetyt kulmat. Toiselle puolelle en jaksanut tehdä mitään lautasta, vaan se on ihan basic. Kuvasta näkee tuota kassikankaan käsittelyä; vapaata konetikkausta ja pintaa elävöittävää organtsaa ja tylliä.

DSC_2554.JPG

Kassin vuori on ihan Eurokankaan tavallista puuvillaa, mutta piristeeksi sisustalle  tein taskun aurinkovärjätystä kankaasta. Laitoin oikein tuon Marle-merkin ja avaimia varten lukkopäisen nauhan. 

DSC_2552.JPG

Sankoihin ei riittänyt tuota punasävyistä päällyskangasta ja käytin niihin sitä mitä oli. Taitoin sankojen vuorikankaan päälisen puolelle. Kuvittelin tekeväni sankojen päistä hienot pyöreäpäiset, mutta niistä tuli aika rumat. Koska tässä työssä ei voinut tikkaamalla korjata rumuuksia, tein jojokukat peittämään sankojen päät. No nekin näytti aika tyhmiltä, joten tikkasin ne reunoista koneella kiinni. Sitten ne vasta tyhmiltä näyttikin, joten laitoin vielä napit koristeiksi.

DSC_2555.JPG

 Loputa tästä tuli ihan kelpo kesäkassi.