Silppusin tänään miehen tekemästä makkarakeitosta ylijääneet purjot, palsternakat ja sellerit pakkaseen. Selleriä rakastan, mutta palsternakka on hieman outo. Kysyinkin mieheltäni, tehdäänkö tärpätti palsternakasta. Hänen mielestä ei. Vaikka sanoin, että aha, niin olen aika varma, että kyllä tehdään. Palsternakka ja tärpätti tuoksuvat  - tai haisevat aivan samalle. Kun käyn seuraavan kerran rautakaupassa, aion kysyä myyjältä tarkemmat tiedot.

Sunnuntaina meidän korisjengillä oli kotipeli, jonka hävisimme aivan pystyyn. Vastustajissa olikin entisiä sm-tason pelureita. Tappio ei harmittanut pätkääkään, mutta vastustajien pelityyli kylläkin. Pitääkö meitä prässätä puolesta kentästä? No ei varmasti!!!! Meidän jengissä sentään pelaa isoäitejä ja muutenkin suurin osa meistä on aloittanut koriksen aikuisena. Ja harmitusta lisäsi se, että yksi isoäideistämme loukkasi polvensa, siitä on ristisiteet revenneet ja tiedossa pitkä toipumisaika.

Minulla on ollut koko päivän toinen hartia ihan jumissa. Tällaista ei ole tapahtunut sen jälkeen, kun ostin anatomisesti muotoillun tyynyn, johon olen syvästi kiintynyt. Viime yönä se oli pudonnut lattialle ja olin nukkunut ties millä höyhenkasalla ja tässä on tulos!

Tämän päivän parasta oli, kun meidän "rauhanturvaaja" oivalsi mitä pitää sanoa nuorille kurittomille. Aina aikaisemmin Ukko on alistunut jopa pentukoirille kun ei ole osannut/tajunnut/viitsinyt sanoa muille koirille sitten yhtään mitään, vaikka ne pistävät sitä aivan alta lipan. Mutta aamulenkillä koirapuistossa tapahtui ihme. Alle vuoden ikäinen kultsiuros alisti Ukkoa vanhaan totuttuun tapaansa ja aikansa Ukko sitä sietikin, mutta tulihan se mitta lopulta täyteen. Pari tiukkaa ärähdystä ja hampaiden vilautus saivat nuorukaisen kuriin. Ukko oli aika polleaa, etenkin sen jälkeen, kun ihmiset oikein kehuivat tätä suurta tekoa. Rauhanturvaaja hän on kyllä edelleenkin. Kotona ei voida edes kiistellä miehen kanssa, koska rauhanturvaaja tulee heti väliin. Änkeää jomman kumman syliin. On siinäkin sylikoira! Kultaiset noutajat eivät ole ihan pieniä ja keveitä, mutta syliin on päästävä, jotta tilanne rauhoittuu. On ihan ok, että Ukko rauhoittelee riehuvia koiria, mutta olisi se joskus kiva saada kotona kunnolla riidellä! Meitä vaan aina rupeaa naurattamaan tuo koira. Eikös sitä sanota, että riita puhdistaa ilmaa? Meillä on tosi likaista.