Lueskelin uusinta Fat Quarter-lehteä ja innostuin siinä olleesta lompakosta. Kesällä näin jossain blogissakin herkullisia lompakoita, mutta en sitten niitäkään ehtinyt tehdä. Nyt oli sopiva hetki tuolle työlle. Kankaaksi valitsin turkoosin aurinkovärjätyn kankaan. Aika paljon oli ommeltavaa ja pieiä osia. Tyypillisesti en jaksanut lukea ohjeita, vaan päättelin työjärjestyksen. Tein lompakkoon tuollaisen tarrakiinnityksen, jollaista lehden lompakossa ei ollut. Koristeeksi ja aiheeseen liittyen, kiinnitin sulkijaläpyskään napillaTanskan kruunun. Tytär oli jättänyt vanhan kauhtuneen kukkaronsa meille ja samalla kruunut. Luulin ensin, että ne kukkaro oli unohtunut, kun siellä tuntui olevan sisältöäkin.Mutta tarkoituksella hän oli sen jättänyt. Epäili, että minulla saattaisi olla kruunuille jotain käyttöä, kun ovat niin kauniita ja niissä on sopivasti reikä keskellä. Oikeassa tytär oli, käyttöä löytyi heti.

DSC_2201.JPG

Sisäpuolella on taskuja korteille ja perinteinen osasto seteleille.

DSC_2199.JPG

Takapuolella on pieni osasto kolikoille. Tikkaukset on pääasiassa vapaata konetikkausta. Reunat on siistitty kapealla kaitaleella, joka on kiinnitetty vinonauhan tavoin. Tosin ei vinoon lankgansuuntaan leikattuna, kun on suorista reunoista kysymys. Lompakon koko on hieman pienempi kuin lehdessä ollut, vain 10,5 x 9 cm. Halusin tehdä tasan niin pienen kuin mahdollista. Kortit ja setelit olivat mitta-apuna. Lompakosta tuli sopivan napakka, kun laitoin ohuehkon huovan päällimmäisten kankaiden väliin. Pidän tästä lompsasta kovasti, siitä tuli hienompi kuin osasin arvatakaan.

DSC_2200.JPG

On ihan pakko laittaa mainintaa kuvan kera tyttären Ghanan tuliasesta. Tämä Global Mamas kassi on afrikkalaista kierrätystä. Tehty vesi- ja jäätelöpusseista. Kassin voi ensin viikata ja sulkea vetoketjulla pieneksi.

DSC_2194.JPG

Ja vetoketjun avauduttua kassiin mahtuu tosi paljon ostoksia.

DSC_2195.JPG

This Bag is Rubbish!

Lukee tuoteselosteen toisella puolen. Siellä sanotaan myös, että Ghanassa syntyy päivittäin 270 tonnia muovijätettä. 85 % siitä on ei biohajoavaa, mukaan lukien nämä jäätelö- ja vesipussit. En ole nähnyt muovipussiin pakattua jäätelöä, mutta on paljon muutakin näkemättä.

DSC_2196.JPG

Hienoa, että köyhissä oloissa elävät afrikkalaiset naiset ovat löytäneet mahdollisuuden ansaita itse rahaa.

Nyt kun on uusi lompakko ja iso kassi, voisi mennä shoppailemaan. Huomenna on kuitenkin tarkoitus lähteä mökille, jos ei sada, joten jätän shoppailut väliin.

Hyvää viikonloppua!