Tilkkutyökurssin farkkukokeilu valmistui. Siinä muuttui miehen farkut kassiksi. Tähän työhön ei riittänyytkään pelkkä ompelu, vaan työ oli pestävä valmiina.

DSC_1622.JPG

Halusin tehdä hyvin yksinkertaisen työn, koska farkku kankaana ei kuulu suosikkeihini. Neliöt leikkasin täysvinoon ja olivat leikatessa 4 x 4" kokoisia. Saumat ompelin nurjat puolet vastakkain yksi sivu kerrallaan saumavaraan asti. Siis ei yhtään yli saumavaran. Kun ompelutyöt oli tehty, leikkelin saumanvaroihin noin puolentoista sentin välein pieniä halkioita. Pesin kassin koneessa lähes yksin ja kuivasin kuivurissa. Lopullinen pörheys saumoihin syntyi juuriharjalla. Se olikin aika sotkuista hommaa. Nukkaa ja langanpätkiä lenteli ja vaikka kyseessä oli todella monesti pestyt farkut, kädetkin hieman sinerti.

DSC_1623.JPG

Toiselle puolelle sain pienen taskunkin. Koristeeksi muutama merkki muista farkuista ja housuista irroitettuja merkkejä. Kassissa on taskullinen puuvillavuori.

DSC_1624.JPG

Kantohihna on leikattu lankasuoraan ja sen reunat rispaantuivat eri tavalla.

DSC_1629.JPG

Tein lopuista palasista pienen pussukan. Kokoa on 17 x 12 cm. Nuo tummemmat suikaleet ovat aukiratkottua saumaa.

DSC_1625.JPG

Vetoketju on samaisista farkuista. Ompelin suikaleet suoraan vuorikankaan päälle. Tästä tuli oikein pehmeä pussukka.

DSC_1626.JPG

Kurssiohjelmassamme on muiden työden ohella kuukauden blokki. Tammikuun blokin teimme tänään ja se on nimeltään Bonanza. On sillä kuulemma muitakin nimiä. Blokit ovat aina kooltaan 22,8 x 22,8 cm.

DSC_1627.JPG

Ja eilen sain ihanalta ystävältä hieman myöhäisen synttärilahjan. Tai oikeastaan kaksi. Hän kävi syksyllä Japanissa ja toi sieltä minulle kaksi ihanaa laukkukirjaa. Meinasin taas ajaa bussilla ohi kotipysäkin niitä tutkiessa.

DSC_1630.JPG