Tilasin jokin aika sitten Juju-kerhosta Tilkku-unelmia kirjan. Sitä selaillessa tuli mieletön tarve tehdä keittiön pöydälle kaitaliina. Kirjasta löytyykin mukavia, minulle sopivia malleja. Kangaskaupassa jo hiplailin punaisia kankaita tähtikuviosia tabletteja varten. En kuitenkaan ihan vielä halunnut hypätä joulujuttuihin. Minulla on aika paljon kerääntynyt ruskeita kankaita ja niistäpä sitten leikkelemään ruutuja. Vaihtelua antamaan vaaleiden ruutujen lisäksi muutamia sinisiä.

DSC_1300.JPG

Tykästyin tähän liinaan niin kovasti, että aloin jo suunnitella samoista väreistä sohvalle torkkupeittoa. Olen jotenkin kovin mieltynyt näin yksinkertaiseen malliin eli helppoja ruutuja pelkästään. Ensiviikko on vielä sairaslomaa, ehtisin sen saada jo hyvään vaiheeseen. Tietenkin tässä voi tulla muitakin suunnitelmia.

DSC_1304.JPG

Ruudut ovat 6x6 cm ja koko liinan leveys 46 cm ja pituus 136 cm.

DSC_1303.JPG

Tikkasin liinan koneella rutujen halki. Ennen olin vannoutunut käsillätikkaaja, mutta nykyään turvaudun konetikkaukseen lähes poikeuksetta. Välissä ohut puuvillavanu ja vuorina puuvillakangas. Niin, OOK:ssa on kuukauden tekeleenä liina. Se voi olla mikä liina tahansa, mutta siinä pitää olla joko aplikaatioita tai kirjontaa. Voi olla, että tämä haaste menee sen torkkupeiton edelle.