Ensimmäinen keltaisen siedätyshoitotyö on valmistunut. Minä en erityisemmin pidä keltaisesta väristä, mutta ajttelin siedättää itseäni hieman. Ensin tein tilkkukurssilla yhden kukkablokin ja sen teko oli tarpeeksi mielekästä ja blokkeja alkoi syntyä enemmänkin. Kun aloittelin noiden kelstaisten kanssa, en ollut aurinkoa nähnyt aikoihin. Ehkä siitä johtui innostus keltaiseen, olihan se jonkinlainen "tekoaurinko".

DSC_2487.JPG

Näitä blokkeja sitten ompelin kolmea eri kokoa ja lopulta niitä oli riittävästi pieneen peittoon tai pöytäliinaan. Blokki oli muistaakseni nimeltää annansilmä, mutta valmiista työstä tulee mieleen kehäkukat.

DSC_2482.JPG

Työn koko on 100 x 145 cm. Blokit laitoin vinottain. Tarkoitus oli tehdä tuo tummanvihreä reunus myös tuosta vaaleasta, mutta sepä loppui. Yleensä aina teen tuon uloimman reunuksen tummasta kankaasta, mutta kokeeksi teinkin tämän työn reunuksen samasta tmmasta vihteästä.

DSC_2481.JPG

Tikkausta surruutin aika tiheään. Pohjakankaissa on vapaasti ommeltuja lehtikuvioita väriä vaihtavalla vihreällä tikattuna. Kukat ovat niinikään vapaata konetikkausta ruskealla langalla. En kauean tarkkaan katellut, pysyykö kukkien terälehdet keltasen puolella, vaan paikoin ne menevät vihreän puolelle.

Sain pientä kipinää tuosta keltaisesta ja olen tuossa silloin tällöin tehnyt keltaisista jämistä hirsimökkejä. Mitään tarkkaa suunnitelmaa ei ole, mutta ehkä jotain joskus niistäkin tulee.