...tämän syyskassin valmiiksi ennen lumien tuloa.

DSC_2288.JPG

Kassin teko sai alkunsa tuosta vaahteranlehti-blokista, jonka tein tilkkukurssilla. Blokki ei ollut ihan niin kiva valmiina, kun oletin ja tikkauksia tehdessä sitten parantelin sitä lisäämällä tikaten pienet siivekkeet.

DSC_2287.JPG

Tämän puolen vaahteranlehteen löysin blokkimallin Grete Gulliksen Moen kirjasta Väriikkäät tilkkutyöt. Blokki oli tuota edellistä vaikeampi tehdä, mutta huomattavasti kauniimpi.Yritin ensin tehdä tätä paperitekniikalla, mutta ei oikein onnitunut. Lopulta luin ohjeen ja johan avautui tekotapa.

Vuoreen tein etoketjullisen taskun.

DSC_2289.JPG

Sankoihin kokeilin minulle uutta tekniikkaa. Tilkkukurssilla Sirppa esitteli tekemäänsä laukkua, jossa oli hauskat sangat. Hän kertoi, ettei olleet vaikeat tehdä. Muistin, että Finn Quiltin lehdessä on ollut ohjeita sankoihin ja päätin tehdä kaksiväriset sangat tähän kassiin.

DSC_2291.JPG

Koska laukku olisi ilman tikkauksia ollut ihan pöljän näköinen, surruuttelin vapaata konetikkausta vähän kaikkialle.

DSC_2290.JPG

DSC_2292.JPG

Syyringin viimeviikon kiltaillassa oli teemana laukku ja kiltalaisilla olikin varsin mahtavat laukku- ja kassiesittelyt. Niitä olisin tutkinut pitempäänkin, mutta olimme kutsuneet Tilkkutarhan Minnan esittelemään laukkutarvikkeita ja kankaita. Niiden tutkimiseen täytyi myös varata aikaa. Aah! En ole muistaakseni kesän jälkeen ja ehkä en kesälläkään, ostanut yhtään kangasta! Aika uskomaton juttu, mutta syy lienee se, ettei ole ollut aikaa käydä edes kangaskaupoissa. No nyt niitä oli siinä nenän edessä vaikka millä mitalla. Tutkin ja mietin muka hyvin tarkkaan, etten hetken hurmassa ostaisi ihan älyttömyyksiä ja mielestäni onnistuinkin olemaan järkevä. Laukkukirjoja oli myös tarjolla, mutta niihin en sortunut. En ole kuvannut kangasostoksiani, mutta työn alla on jo yksi laukku ja pari meikkipussia. En kai osaa enää tehdä mitään muuta.