Vihdoin sain valmiiksi veljen vaimon juhlamekon ja naapurin tädin hameen lyhennyksen. Molemmat olivat tummia kankaita, toinen hieman joustavaa tummansinistä sileää samettia ja toinen musta. Ei mukavia töitä pimeään vuodenaikaan, kun päivänvaloa on niukalti. Etenkin samettimekon kanssa meinasi tulla itku, kun täytyi purkaa kädenteiden kaitaleita. Molemmat rouvat olivat lopputuloksiin tyytyväisiä ja se on hyvä. 

Eilen illalla sain tehdyksi pienen liinan olohuoneen munkinpöydälle. Jotenkin nyt on menossa vaalea kausi ja niinpä liinastakin tuli melko vaalea. Kokeilin ensimmäisen kerran tehdä oikean tuumatyön. Eli käytin tuumamittoja, ei sen kummempaa. Jotenkin tuntuu siltä, että alan käyttämään näitä tuumia, ne on jotenkin selkeämpiä mittoja kuin esim. 6 millin saumavara. Joskus kun on ylimääräistä rahaa (mitähän se on?), ostan ison tuumaviivottimen. Pieni ja laiha viivoitin minulla on ja semmoinen Baby-neliö.

DSC_1343.JPG

Myös ensimmäistä kertaa kokeilin tuollaista kapeaa kaitaletta varsinaisen reunakaitaleen sisäpuolelle. Onnistuin aika hyvin. Leikkasin ruskeasta kankaasta 3/4" levyisen kaitaleen, jonka taitoin kahtia ja silitin. Kiinnitin sen ompelemalla niin, että taitospuoli tuli liinaan päin. Saumavara oli 1/4". Lopuksi ompelin sen päälle reunakaitaleet niin, että ruskeaa kaitaletta jäi näkyviin 2/16". Koko työ on neliskulmainen, sivujen pituudet 16 ja 1/4". Neliöt ovat 2x2".

Ja täällä alkoi jo eilen illalla hieman sadella lunta! Tänään maanvalkaisu jatkuu. On se vaan niin kivaa, kun on valoisampaa! Kohta voi tehdä lumiukkoja!

DSC_1352.JPG

Hyvää loppuviikkoa kaikille!