Kävin eilen Tampereella ja menomatkalla pistäydyin Janakkalan Linnatuulessa. Siellä käytävällä olikin yllätys; kaski iloista rouvaa käsitöineen. Hauskoja farkkuessuja, pussukoita, näppispyyhkeitä, kasseja, tilkkupeittoja ja ties mitä. Harmi, ettei ollut kameraa matkassa. Siinä vierähti puolisen tuntia ihan hetkessä mukavia jutellen. En voinut vastustaa tätä minikokoista kassia, vaan ostin sen itselleni matkamuistoksi. Ja onhan senkin tuota keltaisen siedätyshoitoa. Kassi on vain 7 cm korkea ja sen on taidokkaasti ommellut Helena Kanervo Tervakoskelta. Naiset ovat samassa paikassa tuotteineen kuukauden kuluttua lauantaina.

DSC_2469.JPG

Olen ommellut kukkablokkeja. Laitan tähän ihan kuvasarjan ompelun eri vaiheista, jos jotakuta haluttaa kokeilla.

Yhteen blokkiin tarvitaan 4 kpl neliöitä (terälehdet) 10 x 10 cm, 8 kpl neliöitä (terälehtien kulmiin tulevat kolmiot, taustakankaasta) 6,5 x 6,5 cm, 4 kpl suorakaidetta (taustakangasta) 6.5 x 10 cm ja kukan keskusta 6,5 x 6,5 cm. Kuvassa taustakankaiset neliöt on silitetty kolmioiksi.

DSC_2461.JPG

Ensin ommellaan taustakankaiset neliöt kolmioiksi terälehtien kulmiin.

DSC_2460.JPG

DSC_2463.JPG

Kun kaikkiin terälehtiin on ommeltu kulmakolmiot, ommellaan jokaiseen palaan taustakankainen suorakaitale. On ihan sama kumpaan reunaan sen ompelee, mutta kaikki pitää sitten ommella samaan, esim. vasempaan reunaan. 

DSC_2464.JPG

Seuraavaksi ommellaan keskustapala terälehden reunasta alkaen, mutta vain noin puoleenväliin saakka.

DSC_2465.JPG 

Ompele seuraava terälehtikokonaisuus yläpuoleisen kuvan oikeaan reunaan.

DSC_2466.JPG

Viimeistä terälehteä liitettäessä ompelu aloitetaan keskustan keskenjätetystä tikkauksesta.

DSC_2467.JPG

Valmis blokki nurjalta puolelta. Blokki on valmiina  noin 22,5 x 22,5 cm saumavaroista riippuen. Blokin kokoa on helppo muuttaa, tein kolmen kokoisia kukkablokkeja, joista yhdistelen peittoa.

DSC_2468.JPG

Ohje on ollut kymmenen vuotta sitten Uudessa Käsityössä.