Raitapaitakankaista tein mökin tuoleihin pehmusteet.

        1670202.jpg

Pyöreän jakkaran on tytär löytänyt roskislavalta ja ottanut mukaansa. Oli ollut kuulemma haastavaa viedä sitä pyörän tarakalla. Nyt se on meidän mökillä. Valkoinen tuoli on kotoisin Sofialehdon Shelliltä. Velipoika oli siellä joskus nuorena miehenä kesätöissä ja kun siellä vaihdettiin kalustus, niin veli otti neljä tuolia ja pöydän yhdelle siskollemme. Sisar lähti maailmalle töihin ja kalusteet olivat monta vuotta vuokravarastossa. Joitain vuosia sitten hän tyhjenti varaston ja kaksi tuoleista sai kodin meidän mökiltä. Aika useinhan mökeille raahataan kaikkea vanhaa. Meidän torppa on niin pieni, ettei sinne pahemmin kalusteita mahdu, onneksi. Kuten huomaat, minulla jäi seinän "valkaisu" kesken, kun maali loppui.

         1670198.jpg

Tikkasin päälliset koneella. Neliöt nurkasta nurkkaan.

         1670203.jpg

Pyöreän pehmusteen tikkasin niin, että siinä on kaksi tähteä sisäkkäin. Sepä nyt ei näykään tässä kuvassa, ehkä aikaisemmassa vilautuksessa.

         1670207.jpg

Juhannusaattona tuli ja meni monenlaisia sadekuuroja, jotka kastelivat jo entuudestaan kostean kokon. Miehet joutuivat tekemään aika paljon töitä saadakseen sen syttymään. Lopulta se roihusi komeasti, mutta ensimmäistäkään kuvaa en koko juhlista ottanut. Paistoin muurinpohjalettuja lähes kolme tuntia. Se oli oikein mukavaa; minä sain olla koko ajan katoksen alla muiden värjötellessä sateessa.

Sormustinkukat aloittelevat kukkimista. Tämä on minun mielestä erikoinen kukka, kun siinä on sen ylin kukka näin iso ja kohti taivasta. Yleensä ne kukat ovat kellomaisia ja roikkuvat alaspäin. Tai sitten en vaan aiemmin ole huomannut tätä alkukukkaa. Hieno se on jokatapauksessa.

         1670209.jpg