Tänään tilkkukurssilla meillä oli opettajana Ulla Meskanen ja kokeilimme kuvan siirtoa kankaalle. Tällä kertaa ei kyseessä ollut valokuvien tulostaminen, sitä olemme tehneet jo aiemmin. Nyt tarvikkeina oli vaalea kangas, servetit ja lakka. Kokeilun tuloksena sain aikaiseksi yhden kalan.

DSC_1743.JPG

Taustakankaana kannattaa käyttää vaaleaa kangasta, koska tumma kuultaa ohuen servetin läpi. Minä kiinnitin kalan joskus väärjäämälleni kankaalle ja siitä tuli ihan hyvä. Servetistä leikattu kala on kiinnitetty Napkip Podge-lakalla. Kuivuminen kestää hävyttömän kauan, 72 tuntia. Käytössä oli myös Guttermann Creativ-ainetta, mutta se pääsi loppumaan, joten käytin sitä mitä jäljellä oli. Guttermann kuivuu 24 tunnin aikana ja sen jälkeen työ silitetään lyhyesti. Tällä tuotteella tehtynä kuva kestää paremmin pesua kuin minun kokeilutyö. En vielä tiedä, mitä tällä kalalla teen, mutta hyvähän se on olla yksi kalakin olemassa.

Edellisessä postauksessa kyselin kesken loppuneen kankaan perään ja Irma tiesikin, mistä ko. kangasta saa. Tilasin Tilkkutarhasta viikonloppuna ja tänään kangas tuli postissa. Pääsen jatkamaan kissablokeista peitettä. Mutta sitä ennen minun on pakko saada valmiiksi yksi peite, joka on ollut keksen ainakin vuoden. 

Kummipojan synttäreitä vietetään lauantaina ja tein hänelle pienen kukkaron, jonka täytteeksi hankin lahjakortin. Golffarin kukkaro on tietenkin golf-aiheinen.

DSC_1721.JPG

DSC_1722.JPG